13 september 2011

Website (Making-of)


De website stond al een lange tijd op mijn lijstje om aan te pakken. De vorige website was wel oké maar was te algemeen voor de diensten die ik aanbied.
Dus ik moest de gehele site nieuw maken, dus nieuwe plaatjes, tekst en lay-out.
Na een maand verschillende dingen met de lay-out geprobeerd te hebben kwam ik uiteindelijk tot de nieuwe lay-out. Eerst wilde ik gebruik maken van een CMS maar omdat daar zeer veel tijd in zou gaan zitten om het naar mijn zin in te richten (be nogal veel eisend en precies) ben ik toch maar gegaan voor het zelf te schrijven in HTML 5 en CSS 3. Daar was ook wel even wat research nodig. Ook teksten schrijven voor de website was een behoorlijke opgave voor mij maar met een beetje hulp is dat aardig gelukt. Ik ben zelf altijd verbaast hoeveel werk en techniek er in een website gaat zitten, ik denk dat dat ook vaak niet word begrepen. Iedereen kent wel iemand die websites kan maken, maar een website is zo veel meer dan het programmeer werk alleen. Na de website in HTML en CSS gemaakt te hebben heb ik verder gebruik gemaakt van JQuery, Modernizr 2, Fancybox en Cufon om onder andere wat effecten en handigheden aan de site toe te voegen. Ook moest de pagina’s door te sturen naar Google+, Facebook, LinkedIn en Twitter. Dit alles moet ook nog eens werken in de meeste browsers, ik heb alleen de ondersteuning voor IE6 laten vervallen simpel weg omdat dat te veel werk werd om een browser van meer dan 10 jaar oud te ondersteunen. Het is niet moeilijk om een website te maken die in één browser werkt, het is een hoop werk om het zelfde resultaat en functies in alle browsers te krijgen. Volgende maand wil ik een mobile versie van de site online hebben die ook geschikt is voor de moderne telefoons en tablets zoals de iphone en ipad.
Ik ben van mening dat de site behoorlijk goed geluk is en ik hoop dat iedereen die interesse heeft in mijn diensten alle informatie kan vinden die ze nodig hebben. Als er nog informatie op de site mist of er werkt iets niet neem dan gerust contact op.

Geen opmerkingen: